It’s not nice when the thing you look forward to most when heading home is to sleep.

I want to look forward to learning new guitar songs. I want to look forward to learning WordPress management. I want to look forward to making new sketches using SAI Paint Tools. I want to look forward to learning Japanese or French. I want to look forward to life.

Strength. I want to look forward to strength.

Good Friday

I hate lynchmobs as much as I hate spoiled brats. Maybe even more. They both distract me from much, much more important matters.

But hey, judge away! For justice and morality! Long live tante-tante kepo with no sense of privacy!

#KasusDinda #IndonLynchmob #judgmentalism #Path

Lessons from Bandung

Lessons from Bandung
Taken from various persons during a Bandung business roadtrip, April 11-12, 2014

Orangtua itu kayak kayu bengkok; kalau dicoba diurusin malah akan patah.

Masalahnya orang melankolis-sanguinis itu suka mengkhawatirkan hal-hal yang sebenarnya nggak dipermasalahkan orang lain.

Hati-hati curhat sama siapa itu betul, tambah lagi curhat itu jatahnya pacar. Jangan diumbar….

Orang yang “gaya barat” itu nggak kenal nggak enakan. Dan orang itu susah diubah dari luar, kalau nggak mau bilang nggak mungkin.

Kerja jangan buat uang doang. Uang nggak bisa gantiin kebahagiaan, waktu, keluarga, kesempatan, segala yang lewat karena buta uang.. Uang itu alat, bukan tujuan. Lebih lagi jangan sampai Uang menjadi Tuhan.

(Soal bahwa karma itu “straight-up” “cash-n-carry” itu gw kurang setuju, tapi berikut ini sih gw setuju banget:) Yang kau tabur itu yang kau tuai, dan Tuhanlah yang membalaskan segala kebaikan; jangan berharap langsung, jangan berlaku pamrih.

Antara persahabatan dengan hubungan bisnis itu, menjadi rumit ketika dicampur-adukkan. Kadang memang harus dicampur, namun saat itu juga harus mawas diri dan berhati-hati. Jangan diperas & diperalat oleh rasa “nggak-enakan”. Tegaslah kepada orang tegas.

Separation of friendship & business… as sacred as separation of church and state..?

(re: Bandung trip and insights from Nia)

—-

Maybe Fan was right after all. Maybe I wasn’t in love with Fan but was just obsessed.

—-

Melancholic choleric. Fuck. X’DD

—-

Bandung was hella hella fun. :)) Kinda tough and grueling and a drain on mental & physical energy but still definitely hella fun. …But I’m still considering Dili. Not writing it off quite just yet.

—-

Update: And…. it seems the door to Dili is closed :)) [for now…]

Tentang Golput dan Ejekan Bego

Tampaknya masih banyak yang tersinggung & buta akal ketika dibilang, “golput bego”….

(apa memang nggak pede sama kecerdasan pilihan pribadikah..?) (ngapain sih takut dibilang bego (padahal nggak?)?)

(Gue aja diejek bego karena udah bulet pengen nge-vote aja santai….) *sruput teh* #eh

Ha! Tetiba nyadar angle-nya Demit! :D Ternyata kaum Golput sering banget ngejek voters itu bego! x’DD Makan tuh bego-begoan! Mamam! x’DD

#JanganTakutDiejekBego #Sikap

"Never let someone drive you crazy; it’s nearby and the walk is good for you". Ha! xD (via Pin by Ferdi Zebua on Words | Pinterest)

"Never let someone drive you crazy; it’s nearby and the walk is good for you". Ha! xD (via Pin by Ferdi Zebua on Words | Pinterest)

We tend to avoid that which we don’t understand, and this often creates needless conflict between oneself and the subject we don’t understand; the solution is not to avoid what we don’t understand, but rather to consciously attempt to better understand what we are avoiding….

tl;dr: tak kenal maka tak sayang x’D

Found on Path:

Somewhere in tumblr, this quote: “People are not against you, they’re for themselves”

In reverse logic, try to think about what we dislike in others. It should reveal something we deny in ourselves.